با توجه به اینکه استفاده از پله برقی در مراکز تجاری اهمیت بسیاری دارد و چگونگی قرار گرفتن پله برقی باعث زیبایی این مراکز و سهولت استفاده مراجعان می شود و با توجه به ارزش مراکز تجاری و نقش پله برقی در بازدید از مراکز خرید لذا طراحی محل نصب و نوع دستگاه استفاده شده در مراکز تجاری بسیار مهم می باشد و این شرکت با تجربه و تخصص کافی برای مشاوره و طراحی محل نصب و استفاده پله برقی در انواع مراکز تجاری همچون بازار مبل ایران شماره 3، بازار مبل کاسپین، بازار مبل کوروش و .... آمادگی خود را جهت مشاوره ، طراحی ، نصب و نقشه های لازم در خصوص پله برقی در پروژه های مختلف اعلام می دارد.
این نمونه از پله برقی همان طور که از نامش هم پیداست، در فروشگاه های چند طبقه، مراکز تجاری و هتل ها مورد استفاده قرار می گیرد. از این مدل پله برقی بیشتر در مکان هایی استفاده خواهد شد که مجموع ساعات کاری آن ها کم تر از ۱۲ ساعت در روز بوده و جمعیت حاضر در آن به صورت یکنواخت از پله برقی استفاده می کنند و ازدحام جمعیت بر روی پله برقی وجود ندارد. ارتفاع این مدل دستگاه معمولا کم تر از ۶ متر می باشد و از پله هایی با زاویه ۳۵ درجه در ساخت آن ها استفاده می شود. این نمونه دستگاه فضای کم تری اشغال می کند. تعداد پله های افقی در ایستگاه های بالا و پایین ۲ عدد بوده و قطر قرقره ها در دو طرف پله ۷۵ میلی متر می باشد.
از این مدل پله برقی در مکان هایی هم چون پل های عابر پیاده، قسمت های غیر اصلی ایستگاه مترو و به طور کلی در مکان های خارج از ساختمان که از پوشش کامل برخوردارند استفاده می شود. از آن جایی که این گونه پله برقی ها در کلیه ساعات شبانه روز استفاده می شود به ارتفاع توجهی نشده است و دارای زاویه ۳۰ یا ۳۵ درجه می باشند. تعداد پله ها در ایستگاه های بالا و پایین، ۳ عدد بوده و قطر قرقره ها در دو طرف پله ۷۵ یا ۹۰ میلی متر می باشد. درجه حفاظت موتور IP۵۴ می باشد و دلیل آن امکان ورود آب به داخل سازه از طریق کفش خیس می باشد. پوشش این پله ها باید از نوع ضد زنگ باشد.
استفاده از این مدل پله برقی در مکان هایی می باشد که در طول شبانه روز عبور و مرور افراد در آن زیاد است، صورت می گیرد. برای مثال ایستگاه های قطار و پایانه های مسافربری نمونه ای از این مکان ها می باشد. این نوع پله ها سنگین ترین و گران ترین انواع پله های برقی هستند. زاویه آن ها ۳۰ درجه بوده و تعداد پله های افقی در بالا و پایین ۳ عدد می باشد. درجه حفاظت موتور در این دستگاه IP۵۴ بوده و کلیه قطعات دارای رنگ ضد زنگ می باشند.
همانطور که در قبل هم گفته شد داخل سکوی بالایی قطعات مختلفی وجود دارند که یکی از مهمترین آنها موتور گیربکس می باشد .موتور پله برقی به دو صورت افقی و عمودی در پله طراحی و نصب میگردد.این موتور ها کوپل شده با گیربکس هستند که نیروی الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل کرده و توسط زنجیر پله برقی و به کمک چرخ دنده ای بزرگ به استپ چین پله برقی منتقل کرده و این عمل باعث حرکت پله برقی به سمت دلخواه میگردد و وظیفه ی مهمی را بر عهده دارد. انتخاب موتور پله برقی با توجه به مواردی مانند طول پله برقی ارتفاع و عرض آن می باشد .رنج توان پله برقی ها به صور کلی اینگونه است که برای پله هایی با عرض کمتر و طول مسیر پایین از موتور ۵.۵ کیلوات استفاده میکنند و با بالا رفتن عرض و ظرفیت پله برقی موتور ها به ۷.۵ یا ۸ کیلووات تغییر کرده و برای پله برقی های سنگین و بزرگ از موتور هایی با توان ۱۱ کیلوات استفاده میکنند.
در پله برقی ها قسمتی که وظیفه نگهداشتن کامل پله را بر عهده دارد ترمز می باشد .در هنگام شروع به حرکت پله فک ها از محور موتور فاصله میگیرند همزمان برق وارد موتور شده و باعث حرکت آن میشود و در هنگام ایستادن نیز پس از قطع برق داخل موتور همزمان فک ها بسته شده و باعث ایست محور اصلی و در نتیجه پله میشوند.در سیستم های ترمز پله برقی معمولا از سیستم ترمزی به نام(pawl brake)استفاده میگردد اما انواع دیگر ترمزها مانند: ترمز های گوه ای(wedgr brake)- ترمز های تسمه ای (brake band)- ترمزهای مغناطیس رائم مدار بسته(closed permanent loop megnet brake) وجود دارند.
یک قطعه ی مشترک در بین پله برقی و آسانسور قطعه ای به نام تابلو فرمان می باشد. اما نسبت به آسانسور ها دارای پیچیدگی بسیار کمتری هستند و وظیفه اصلی تابلو فرمان کنترل عملکرد سوئیچ ها و برنامه ریزی پله می باشد.
استپ ها همان پله های روانی هستند که مسافران بر روی آن ایستاده و به سمت قسمت دیگر پله حرکت میکنند. معمولا عرض استپ ها در پله برقی ها در عرض های ۸۰ سانتی متری و ۱۰۰ سانتی متری ساخته میشوند . جنس پله ها معمولا از آلمینیوم میباشد.
این قطعه هم یکی از قطعات مهم در پله برقی ها میباشد . معمولا جنس این قطعه از فولاد بوده و وظیفه آن انتقال قدرت موتور به پله ها و به حرکت در آوردن پله می باشد. اکثر زنجیر های پله برقی برای کاهش اصطحلاک و افزایش طول عمر نیاز به روغنکاری دارند.
وظیفه ی دستگیره ها برای آن است که هنگام سوار شدن آنها را نگهداشته تا تعادل خودمان را از دست ندهیم .نیروی حرکت این دستگیره ها به وسیله ی یک چرخ دنده ی جدا به یک محور بزرگ انتقال پیدا میکند و سپس به دستگیره ها میرسد و باعث حرکت آنها میشود.
این لامپ، لامپی فلوروسنتی عمدتا به رنگ سبز میباشد که در ابتدا و انتهای پله برقی ها نصب میگردد و نور آن از بین زبانه های بین پله ها بیرون میزند تا به مسافران کمک کند تا بتوانند قسمت های افقی پله را به راحتی تشخیص دهند و باعث افزایش ایمنی برای کاربران می باشد .
هنگامی که خطایی در پله برقی رخ می دهد باعث توقف شدن پله برقی می گردد. این مشکل باید به سرعت برطرف گشته تا پله دوباره شروع به حرکت نماید،در این نمایشگر هنگام اخطار کد خطای مورد نظر ثبت میگردد و به سرویس کار نشان میدهد که مشکل از کدام قسمت پله میباشد و این قطعه باعث می شود که سرویس کار با صرف کمترین زمان پله برقی را عیب یابی و راه اندازی کند.
یکی از مدل های پله برقی ، پله برقی کوچک می باشد که دارای همان انواع پله برقی معمولی می باشند . در حقیقت استفاده از پله برقی های کوچک بسیار می باشد و در واحد های تجاری ، فرودگاه ها ، ایستگاه های مترو و ... مورد استفاده قرار می گیرد .